Αγωγή του παιδιού και του εφήβου: καθημερινά ζητήματα (Δ. Πηνειού)

Το Συνοδευτικό Μέτρο περιελάμβανε το σχεδιασμό, την οργάνωση και την υλοποίηση ημερίδας με αντικείμενο «Αγωγή του παιδιού και του εφήβου: Καθημερινά ζητήματα». Το αναλυτικό περιεχόμενο της ημερίδας εξειδικεύθηκε σε συνεργασία με τον επιστημονικό υπεύθυνο ψυχολόγο ανέλαβε το σχεδιασμό του προγράμματος εισηγήσεων το οποίο περιελάμβανε την παρακάτω θεματολογία:

- η βία (ενδοσχολική - bulling, εξωσχολική, οικογενειακή),

- οι κοινωνικές διακρίσεις,

- η σημασία της μάθησης,

- ανάπτυξη δεξιοτήτων οργάνωσης στους μικρούς μαθητές,

- ανάπτυξη της υπευθυνότητας για τα μαθήματα στα παιδιά,

- διάγνωση και υποστήριξη μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες,

- κίνδυνοι κοινωνικής περιθωριοποίησης (εθισμός, ναρκωτικά, αλκοολισμός κ.λπ.),

- επαγγελματικός προσανατολισμός,

- οι εκδηλώσεις του άγχους στην εφηβεία,

- η επίδραση του άγχους στην σχολική επίδοσης,

- αποτελεσματικές στρατηγικές αντιμετώπισης του άγχους.

Η θεματολογία της ημερίδας κάλυπτε ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων, αλλά και ηλικιών, αφού πολλοί από τους συμμετέχοντες ήταν γονείς και παιδιών αλλά και εφήβων.

Οι εισηγητές επιχείρησαν να εισάγουν τους συμμετέχοντες σε βασικές έννοιες και ζητήματα της παιδικής και εφηβικής ψυχολογίας δίνοντας τους βασικές κατευθύνσεις και συμβουλές. Παράλληλα, εντός της κάθε ημερίδας υπήρχε χρόνος να συζητήσουν και ειδικότερα θέματα και ερωτήματα που απασχολούν και τέθηκαν από τους γονείς.

Η ημερίδα επαναλήφθηκε τρεις (3) φορές σε σημεία που επιλέχτηκαν σε συνεργασία με την Αναθέτουσα Αρχή (Δήμος Πηνειού) καλύπτοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την περιοχή του Δήμου. Συγκεκρίμένα, πραγματοποιήθηκε μία ημερίδα στην έδρα κάθε Δημοτικής Ενότητας του Δήμου:

- Δ.Ε. Βαρθολομιού, Βαρθολομιό

- Δ.Ε. Γαστούνης, Γαστούνη

- Δ.Ε. Τραγανού, Τραγανό

κατά τις ημερομηνίες 26,28 Ιανουαρίου 2021 και 1 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 12:30.


   

 

Σχετικά με το ΤΕΒΑ

Το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) υποστηρίζει τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών, συνδυάζεται με συνοδευτικά μέτρα τα οποία συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων και υλοποιείται  στο σύνολο της χώρας. 

Search