Οι φορείς της Υγείας στην Εποχή της Οικονομικής Κρίσης

Πρόκειται για δράση πληροφόρησης – ενημέρωσης, που εντάσσεται στο πλαίσιο του ΣΜ-3 «Συμβουλευτικό Πρόγραμμα για την ανάγκη πρόληψης της υγείας και προληπτικών εξετάσεων στα πλαίσια πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και λοιπών δράσεων πληροφόρησης – ενημέρωσης με έμφαση στη σωστή διατροφή σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και άλλους φορείς», με τίτλο «Οι φορείς της Υγείας στην Εποχή της Οικονομικής Κρίσης».

Η δράση απευθύνονταν σε όλους τους πολίτες, φορείς και δικαιούχους ΤΕΒΑ, σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Πραγματοποιήθηκε την 17η Οκτωβρίου που έχει θεσπιστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας, με ελεύθερη είσοδο για όλους, στην αίθουσα του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών και των λοιπών εταίρων της Κοινωνικής Σύμπραξης, της 6ης ΥΠΕ, του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας», του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Παναγία η Βοήθεια» (ΠΠΝΠ), του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» και άλλον φορέων.

Πραγματοποιήθηκαν ομιλίες φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης - επιστημόνων υγείας αλλά και εκπροσώπων φορέων που συνδέονται άμεσα με την πρόληψη της υγείας και την ανάγκη σωστής πληροφόρησης για τα βασικά θέματα που ρυθμίζουν το επίπεδο ζωής.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ:

  • Αλλεργικά τεστ (προληπτικές εξετάσεις) και συμβουλευτική υποστήριξη για τις αλλεργίες με την υποστήριξη εθελοντών Ιατρών Αλλεργιολλόγων
  • Σπιρομετρήσεις (προληπτικές εξετάσεις) και συμβουλευτική υποστήριξη για την αναπνευστική λειτουργία και τη διακοπή του καπνίσματος με την υποστήριξη εθελοντών Ιατρών Πνευμονολόγων.

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά με το ΤΕΒΑ

Το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) υποστηρίζει τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών, συνδυάζεται με συνοδευτικά μέτρα τα οποία συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων και υλοποιείται  στο σύνολο της χώρας. 

Search