Γνωριμία με τον Αθλητισμό

Στο πλαίσιο των δράσεων υλοποίησης των Συνοδευτικών Μέτρων, που στοχεύουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελούμενων του ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους), ο Δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης υλοποίησε την δράση με θέμα Υπηρεσίες Κοινωνικοποίησης Παιδιών – Δραστηριότητες «Γνωριμία με τον Αθλητισμό».

Το Συνοδευτικό Μέτρο περιελάμβανε δραστηριότητες (δημιουργικό παιχνίδι-γνωριμία αθλημάτων για παιδιά προσχολικής ηλικίας και συναντήσεις-δραστηριότητες (βασιλική αθλοπαιδεία-γνωριμία αθλημάτων) για παιδιά προσχολικής ηλικίας 6-12 ετών.

Η κίνηση είναι το πρώτο μέσο με το οποίο ο άνθρωπος προσεγγίζει, ερευνά και γνωρίζει τοπεριβάλλον του. Αποτελεί τη βάση στην οποία αναπτύσσονται όλοι οι υπόλοιποι τομείς στη ζωή του. Η κίνηση στη βρεφική, νηπιακή και παιδική ηλικία, μέσο εξερεύνησης του φυσικού και κοινωνικού περιβάλλοντος, συντελεί στην απόκτηση γνώσεων καθώς και στην κοινωνική αλληλεπίδραση. Ακόμη συντελεί στην κατανόηση των περιορισμών του σώματος σε σχέση με το φυσικό περιβάλλον. Η δημιουργία μιας γνωστικής βάσης και ενός ρεπερτορίου κινήσεων αποτελούν αλληλένδετους παράγοντες που επιτρέπουν στο παιδί να πειραματίζεται με τις ικανότητές του. Μέσα από επαναληπτικές διαδικασίες επιτυγχάνει συνεχώς πιο σύνθετες δραστηριότητες τόσο στο παιχνίδι όσο και στην εξυπηρέτηση των αναγκών του.

Οι δραστηριότητες γνωριμίας με τον αθλητισμό ήταν ανοιχτές προς το κοινό και πραγματοποιήθηκαν:

  •           Δευτέρα 21/09/2020- ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ ΚΥΛΛΗΝΗΣ
  •           Τρίτη 22/09/2020 – ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΛΕΧΑΙΝΩΝ
  •           Τετάρτη 23/09/2020 -ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ «ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΑΡΤΖΑΚΛΗΣ» ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ
  •           Πέμπτη 24/09/2020 -ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΠΑΛΙΑΣ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ
  •           Παρασκευή 25/09/2020- ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ ΚΥΛΛΗΝΗΣ
  •           Δευτέρα 28/09/2020 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΛΕΧΑΙΝΩΝ
  •           Τρίτη 29/09/2020 -ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ «ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΑΡΤΖΑΚΛΗΣ» ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ
  •           Τετάρτη 30/09/2020 -ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΠΑΛΙΑΣ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ

Και ώρες:

  •           17.00-18.00 για παιδιά προσχολικής ηλικίας
  •           18.00-19.00 για παιδιά χολικής ηλικίας 6-12 ετών

Η δράση πραγματοποιήθηκε από την κα. Στεφανοπούλου Ρένα –Γυμνάστρια , Απόφοιτο ΤΕΦΑ

Το περιεχόμενο κάθε δραστηριότητας σχετιζόταν με την υγιεινή διατροφή, σωματική και φυσική κατάσταση, αξιολόγηση βασικών δεξιοτήτων και κοινωνικοποίηση μεταφέροντας σχετικά μηνύματα στα παιδιά.

Ο αριθμός των παιδιών που συμμετείχαν στις δραστηριότητες έφτασε τα 331 εκ των οποίων τα 158 παιδιά ήταν ωφελούμενοι του ΤΕΒΑ.

 

Σχετικά με το ΤΕΒΑ

Το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) υποστηρίζει τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών, συνδυάζεται με συνοδευτικά μέτρα τα οποία συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων και υλοποιείται  στο σύνολο της χώρας. 

Search