Υγιεινές διατροφικές συνήθειες

Το συνοδευτικό μέτρο Διατροφικές συμβουλές και συμβουλές υγιεινής διατροφής περιελάβανε το σχεδιασμό, την οργάνωση και την υλοποίηση τριών (3) ημερίδων με θέμα «Υγιεινές διατροφικές συνήθειες». Το αναλυτικό περιεχόμενο της ημερίδας εξειδικεύτηκε την επιστημονική υπεύθυνη της δράσης (Διατροφολόγο) που διέθεσε ο Ανάδοχος και περιλάμβανε την παρακάτω θεματολογία :

-          Η σημασία της υγιεινής διατροφής σε ενήλικες και παιδιά

-          Ψυχολογία και διατροφή ,κοινωνικές και οικονομικές διαστάσεις της διατροφής.

Εισηγήτριες στις ημερίδες ήταν :

-          η κα. Στεφανοπούλου Στεφανία, Διατροφολόγος –διαιτολόγος, και

-          η κα. Κατσανιώτη Ιωάννα, Ψυχολόγος

Συντονιστής: Κώστας Ζαφειρίου, Δημοσιογράφος.

Οι ημερίδες πραγματοποιήθηκαν σε σημεία που επιλέχθηκαν κατόπιν συνεργασίας με την Αναθέτουσα Αρχή καλύπτοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την περιοχή του Δήμου. Συγκεκριμένα:

-          22/09/2020 Ανδραβίδα –Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου

-          24/09/2020 Βάρδα –Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου

-          29/09/2020 Λεχαινά –Αίθουσα Άστρον.

Οι ημερίδες ήταν ανοιχτές στο ευρύ κοινό (ωφελούμενους και μη ωφελούμενους του ΤΕΒΑ) και είχαν ευρεία απήχηση και στις τρεις πόλεις του Δήμου. Συγκεκριμένα, στην ημερίδα που διεξήχθη στα Λεχαινά συμμετείχαν 45 άτομα, στην Ανδραβίδα 41 άτομα και στη Βάρδα 36 άτομα.

Οι ωφελούμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τη σημασία της ισορροπημένης διατροφής και τους τρόπους επίτευξης αυτής. Επίσης είχαν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις καθώς και να συζητήσουν τα προβλήματα και τα θέματα που τους απασχολούν.

 

Σχετικά με το ΤΕΒΑ

Το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) υποστηρίζει τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών, συνδυάζεται με συνοδευτικά μέτρα τα οποία συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων και υλοποιείται  στο σύνολο της χώρας. 

Search